Кои марки климатици бихте предпочели:
SHARP
MITSUBISHI
DAIKIN
FUJITSU
TOSHIBA
NATIONAL
други

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

                       

   КЛИМАТИЦИТЕ В ДНЕШНИЯ СВЯТ     

 

 

Климатици - тази техника става все по-популярна в днешния свят осигурявайки комфорт през лятото и икономично отопление през зимата. Популярността на тази техника придобива големи размери, напоследък и дори в някой държави продажбите на климатици надхвърлят продажбите на телевизори. От друга страна подобряването на съвременните технологии доведе до възможността да се произвеждат много по-качествени, много по-високоефективни и много по-евтини климатици. Съвременния климатик е доста лесен за употреба, но преди да се монтира и пусне в употреба е необходимо да се направи известно запознаване за особенностите при избора на климатици.

 

Съществува голямо разнообразие на климатици - различни технологии (обикновен,инвертор, DC инвертор,хиперинвертор и  т.н.), различни марки, производители, вносители. Това разнообразие предполага търсене на информация за да може да се ориентирате как трябва да постъпите в случай,

че решите да закупите климатик.
 

 

Kитайски климатици със стикер  на японски  компресори

 

 

В България се срещат  климатици  с екзотични японски имена, но нямащи нищо общо с Япония. Произведени са в  заводи със самнителен статут и от материали с много ниско  качество. Техните „марки” са измислени и не са нищо повече от стикерчета.
Как работи пласмента на нещо толкова некачествено?
Ниската цена, в съчетание с гръмки обещания, все още изкушават потребителите. Една от най-големите заблуди, използвана от търговците е твърдението, че "китайският продукт" е с японски компресор- Toshiba и Mitsubishi са най-често спряганите имена.
В действителност вероятността подобен климатик да има японски копмресор е нулева.
Друг популярен трик, използван за заблуда е сходство на името. Така се появи една марка климатик, която хвърли в недоумение хората, които професионално разбират от климатици , в това число и клиентите, които са по-просветени. Става въпрос за Inventor. Идеята е клиентът да направи асоция с инвертор - най-предпочитаният вариант на климатик в момента.
Тази информация е подвеждаща и нелоялна спрямо българските потребители.
                                                         
   

                                                             

                                       Изборът на фирма

 

Изборът на фирма за монтаж на климатик е трудно нещо най малкото защото изисква гаранционно поддържане. Всяка година на пазара се появяват десетки фирми за климатици. Съществуват няколко месеца и затварят. А гаранцията на монтираните климатици? Клиентът да се оправя. Как да подберете подходящата и добра фирма,чисто и просто доверявайки се на дългогодишния фирмен опит на пазара.
           

           

                                                 В жегите

 

Безспорно в непосилните жеги най-желаното нещо е климатикът и все пак ние ви съветваме: Не настройвайте климатика на прекалено ниска температура. Рискувате да си навлечете неприятна настинка или дори термичен шок. Разликата между външната и вътрешната температура не бива да е повече от 10-12градуса така че ако навън е 40 градуса , не влизайте директно в помещение, където е 20. Да знам, че точно това ви се иска, но така рискувате вместо климатикът да ви е приятел, да ви стане враг.

 
  

                                      През зимата

 

Ето какво може да се случи с вашия климатик през зимните условия,особенно когато температурите  паднат под нулата.

 

 

 

 

Тогава е жизнено важно за машините да бъдат добре подготвени за посрещането на спадовете на температурите,които са напълно възможно да

достигнат от 0 до -25 градуса. За целта тогава е нужно да е направен предварителен профилактичен преглед от оторизирана фирма,включващ

проверка на изправностите на системата,точната дозировка с хладилен агент,също така и познанията на потребителя за правилната експлоатация на климатичната система при тези условия.

 

 

   "URURU SARARA" 

 

 Благодарение на URURU SARARA, можете да овлажнявате, изсушавате, вентилирате и пречиствате въздуха в стаята. Същността на екстрата е в значението на думите:

 

URURU /в превод от японски/ овлажняване:
Работейки в режим отопление, климатиците и другите отоплителни тела, изсушават въздуха до толкова, че понякога се налага включване на овлажнители за въздух. Това вече не е така ! URURU системата на DAIKIN не позволява прекомерното изсушаване на въздуха. Тя абсорбира влагата от външния въздух и я транспортира във вътрешното устройство, овлажнявайки стаята бързо и ефективно. Благодарение на идеалната комбинация от овлажняване и климатизация, помещението се затопля равномерно.
SARARA /в превод от японски/ изсушаване:
Чрез SARARA системата  влажността се понижава без промяна на стайната температура . Това допринася за нашият комфорт, тъй като по- ниската влажност в един горещ ден означава, че ще се чувстваме по-добре.